english
nederlands

Le Concert d’Anvers | Bart Van Reyn, dirigent


orchestraLe Concert d'Anvers is een nieuw periodeorkest onder de artistieke leiding van Bart Van Reyn. Het werd opgericht in 2012 en heeft zijn thuisbasis in Antwerpen. Onze focus ligt bij het repertoire uit de 18e en vroege 19e eeuw. Centraal staat het overbrengen van de vonk van de speelvreugde van de musici op het publiek.

Het orkest stond o.a. in het Paleis voor Schone Kunsten, deSingel en werd uitgenodigd op het Haydn-Festival in Brühl (D) en Musica Sacra Maastricht (NL).
In 2013 maakten ze een toernee door Vlaanderen met Mozart's Don Giovanni en waren ze o.a. te horen in Bach's Matthäus-Passion en Mendelssohn's Paulus met een live-uitzending op Radio 4 in Nederland.
In 2014 waren ze o.a. te horen op een toernee van Gluck’s opera Orfeo ed Euridice en speelden ze Bach cantates in het Festival van Vlaanderen. In 2015 zijn ze uitgenodigd op het Koninklijk Paleis in Laken om Messiah te spelen op het koninklijk kerstconcert. In 2016 zijn ze o.a. te horen in Mozart’s Così fan tutte in een nieuwe productie van The Ministry of Operatic Affairs, en staat een cd-opname van Haydn symfonieën gepland, naast concerten met Beethoven symfonieën.


Liluc